İNŞAAT BÖLÜMÜ

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

 

MİSYON – VİZYON

Konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, ilgili standartlara ve yönetmeliklere uygun şekilde inşaat sektöründeki her türlü imalatların tekniğe uygun bir şekilde yapılmasını sağlayan ve kontrolünü yapabilecek birikimi olan, kamu ve özel sektörde görev alabilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir.

Bilim ve tekniği ülkemiz ve insanlık yararına dönüştürmeyi hedefleyen, düşünmeyi, öğrenmeyi, araştırmayı, sorgulamayı bilen, uluslararası alanda yarışabilecek nitelikte, çağdaş bilgilerle donanımlı, ulusal ve evrensel kültüre ve liderlik özelliğine sahip İnşaat Teknikeri yetiştiren ve aynı zamanda üst düzeyde araştırma yapabilen ve bilime katkıda bulunan bir program olmaktır.

 

TARİHÇE

İnşaat Teknolojisi Programı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde, 2009-2010 akademik yılında öğretime başlamıştır.

 

AR-GE (Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri)

İnşaat Bölümü bünyesinde yer alan İnşaat Teknolojisi Programı inşaat sektöründe kullanılan teknolojilerin ve yöntemlerin geliştirilmesi ve uygulanması üzerine uzmanlaşmış, bu konularda bilgi ve becerilere sahip sektördeki ihtiyaçları karşılayacak nitelikli iş gücüne sahip mezunlar yetiştirmeyi hedefler.
Programın AR-GE çalışmaları, malzeme araştırmaları, inşaat yöntem ve teknikleri, akıllı bina teknolojileri, yeşil inşaat malzemeleri, enerji verimliliği, deprem güvenliliği, sürdürülebilirlik gibi sektöre teknolojik çözümler sunmak ve sektördeki yenilikçi uygulamaları teşvik etmeyi amaçlar. Bu doğrultuda, laboratuvar ve atölyelerde yürütülen bilimsel etkinlikler; ulusal ve uluslararası projeler bu projelerin çıktıları olan ulusal ve uluslararası patent/faydalı model/endüstriyel tasarım çalışmalarıyla birlikte üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesiyle, program ilimizde ve bölgemizde değer oluşturmaktadır.
 
EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ

Programımızda örgün öğretim (birinci öğretim) sistemi mevcuttur. Uygulama gerektiren dersler yapı laboratuarında, bilgisayar dersleri bilgisayar laboratuarlarında, teorik dersler ise dersliklerde yapılmaktadır. Zorunlu YÖK dersleri olan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Yabancı Dil dersleri uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir.

 

FİZİKSEL OLANAKLARIMIZ

İnşaat Bölümü'nde bir adet Yapı Laboratuarı, okulumuzda internet altyapısı olan 4 bilgisayar laboratuarı ve diğer bölümlerce ortak kullanılan 20 derslik bulunmaktadır. Ayrıca tüm kapalı alanlarda ve açık alanın büyük bir bölümünde wi-fi internet hizmeti verilmektedir.

    

 

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ

İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerine DGS sınavı ile geçiş yapılabilmektedir.

 

MEZUNLARIN İSTİHDAM OLANAKLARI

İnşaat Teknikerleri, baraj, yol, hava alanı, konut vb. yapı inşaatlarında, kontrollük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerde teknik eleman olarak istihdam edilmektedirler.

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Öğrencilerin eğitim-öğretim süreci boyunca 120 kredilik dersten başarılı olmaları ve 30 iş günü stajını eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir.

 

AKADEMİK LİSTE

Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Zeki Ünal YÜMÜN

Öğr. Gör.Dr. Ahmet BAL